tv romanian

Én kaller seg Kongen. Han legger jevnlig ut bilder av gull, klokker, biler og penger på sin side. Men han har ingen jobb i Norge. På hans Facebook-side legger han også ut bilder av kjæresten sin; en av de unge jentene som bor i huset. En annen av de unge mennene har vi gitt navnet Prinsen. Han følger det samme mønsteret. Store bunker med norske sedler, og store bunker Euro.

Han legger ut bilder av dyre biler, kjæresten sin og videoer der han fester inne i huset. Heller ikke han har lønnet arbeid i Norge. I tillegg fatter vi interesse for én vi velger å kalle Keiseren. På hans Facebook-side florerer det med bilder fra Bergen, fra helsestudio, med kjæreste og dyre mobiltelefoner. De hyller hverandre, og kaller seg spartanerne av Bergen. De legger også ut bilder av kompiser som ikke bor i huset, men som er i Bergen.

På denne måten finner vi nok et hus. Også her bor over et tjuetalls mennesker. Tiggere, unge jenter og unge menn. Her er samme mønster. Enorme pengebunker, og ingen i jobb. Én legger ut en video, der han vifter med en tykk pengebunke og sier: Det er store greier. En annen fra dette huset legger ut bilder fra busser og tog på kveldstid der han kommenterer: Ingen lommebok å stjele. Gjennom gjengen i dette huset, finner vi nye menn, knyttet til nye hus, med samme mønster. I halvannet år følger vi med på alt de poster på Facebook.

Vi ender opp med en liste på 30 menn og fire sentrale kvinner i lederposisjoner. NRK har kartlagt personer med tette forbindelser mellom hverandre. Dette er de mest sentrale. Utgangspunktet da vi begynte å observere var å undersøke hvor organisert miljøet var.

Det var så mange mennesker knyttet til husene, med så mange forskjellige roller, at vi ble nysgjerrige. Når vi snakket med tiggerne på gaten, svarte alle at de var her på egen hånd, eller med aller nærmeste familie. Men det var ikke dette vi så i husene.

Vi var dessuten skeptiske til at noen åpent ville fortelle om bakmenn og nettverk, dersom så var tilfelle. Både hjelpeapparatet i Kirkens Bymisjon og politiet fortalte at dette er et lukket miljø, der svært få snakker.

Når ingen snakker, så er alternativet å se hva de gjør. Vi tok derfor i bruk en metode som er omstridt i journalistikken. Vi brukte skjult kamera og vi spanet. Men hovedsakelig filmet vi miljøet på åpen gate i Bergen. Den aller viktigste kilden for oss ble imidlertid Facebook, der det florerte med skrytebilder.

Vi fulgte med på miljøet daglig på Facebook, og fant forbindelsene mellom dem. Vi fulgte dem fysisk på dagtid, kveldstid og i helgene for å se hva de gjorde, og hvordan gjengene hang sammen. Det er slik de helst omtaler seg selv.

De møtes i sentrum. De henger med hverandre, og blir vartet opp av damene med tiggerkoppene. De legger også jevnlig ut kommentarer om at de føler seg mektige.

Men hvor er kjærestene deres? De usynlige unge kvinnene knyttet til husene? Det er vårt inntrykk at ingen av de rumenske prostituerte er her uten at de er styrt av en hallik. Hundre meter unna finner vi dem. Kjærestene til Kongen, Keiseren og Prinsen. De selger seg ved Torget. Her står de sammen med kjærester og kvinner knyttet til de andre bakmennene i husene.

Det er utelukkende rumenske kvinner, med noen få unntak er alle en del av nettverket. Vår kartlegging viser at dette miljøet styrer gateprostitusjonsmarkedet i Bergen, og salgsstedet er fra Torgallmenningen og ned til Torget. Kirkens Bymisjon er ute om kveldene. De kjenner prostitusjonsmiljøet, og bekrefter at noe har skjedd. Nå er det utelukkende rumenske jenter på strøket, og de er mye vanskeligere å få kontakt med, sier Rikke Slatten Nordal.

Vi får ikke kontakt. Vi har inntrykk av at dette er svært godt organisert og kontrollert, sier hun. Vi forsøker flere ganger å få kvinnene i tale. Vi har med oss et brev der vi forteller om vårt prosjekt, og at vi gjerne vil ha kontakt. Men de ønsker ikke å snakke med NRK, i alle fall ikke mens kamera går. Men vi får to i tale:. Men nå bryr jeg meg ikke lengre sier en av de prostituerte. Hun trekker på skuldrene og sier at hun har blitt likegyldig: Begge sier de ikke har halliker, at de beholder pengene selv, og at de er her helt på egen hånd.

Så ønsker de ikke si mer. Men jentene vi snakker med hører sammen med menn i nettverket. Flere ganger har vi sett penger overleveres fra de prostituerte til mennene som poster skrytebilder på nettet. Vi har funnet de prostituerte på nettet, og ser hvem som hører hjemme med hvem. Vi har identifisert over tjue jenter som prostituerer seg i nettverket. I tillegg er det en del kvinner som vi ser henger sammen med bakmennene, men som vi ikke kjenner identiteten til.

Vi ser en rekke kvinner som tigger på dagtid, og selger sex på kveldstid. Noen går med buketter, selger roser og seg selv. Bakmennene selger både kjærester og søstre. Samtidig er det tydelig på Facebook at bakmennene har koner og barn hjemme.

Sexsalget i Bergen sentrum er så åpenlyst at vi ikke trenger å spane lenge for å se hva som foregår. De unge jentene står på gatehjørner, de forhandler med menn og forsvinner i biler, til hotell og opp i leiligheter i sentrum.

Vi har funnet to leiligheter, der kvinnene tar med seg kunder. Noen av jentene reiser hjem i korte perioder, andre har vært her sammenhengende over lang tid. En av de prostituerte har en dominerende rolle, og via Facebook blir det tydelig at hun også rekrutterer nye jenter hjemme i Romania.

Vi har også fulgt med på hvilke forbindelser det er mellom de som åpenbart er prostituerte og de som sitter med tiggerkoppen. Vi ser at de er en del av samme nettverk. De har tett kontakt, kjenner hverandre godt, og bor i samme hus. Sexkjøp er forbudt i Norge. Likevel er handelen i Bergen relativt åpenlys. Vi kan også se hvordan varslingen foregår. Idet en av kvinnene som sitter med tiggerkopp får øye på vårt kamera, melder hun fra til en av de prostituerte.

Vi registrerer også at flere av kvinnene jobber dobbelt. På dagen jobber de som tiggere i lange skjørt, på kvelden skifter de til bukse og skinnjakke, og selger seg.

Dette bildet kan også Kirkens Bymisjon bekrefte. Noen går med buketter, selger roser og seg selv, sier Rikke Slatten Nordal. Kvinnene med tiggerkopp har enda flere roller. På kveldstid opererer de i gjenger. Vi ser hvordan de vandrer mellom ulike utesteder og puber i Bergen. Flere av kvinnene NRK har kartlagt er å finne på overvåkingsbilder der det har vært meldt om tyveri.

Ofte tar de kontakt med berusede menn. Noen ganger tilbyr de sex, andre ganger ber de mennene handle noe til dem i kiosker. Idet de skal taste pinkoden, dukker det opp flere kvinner. Så forsvinner både lommebok og penger. Vi har bilder fra minibankene og kiosker, men det er gjerne flere kvinner rundt den berusede mannen, og det er ikke mulig å bevise hvem som siden tar lommeboken.

Kvinnene er svært lite samarbeidsvillige i avhør, og mennene er ofte så beruset at de ikke kan gi en forklaring. På landsbasis er nær rumenere utvist for kriminalitet de siste to årene. Det viser tall fra UDI. De topper statistikken over nasjonalitet utvist for straffbare forhold i Norge. Det miljøet vi har kartlagt, poster både videoer og bilder på Facebook.

Ett av opptakene er fra en kjøretur over Danmarksplass i Bergen. Min familie har den dypeste respekt». Slik omtaler Kongen en av kompisene i nettverket denne kvelden. Bakmennene legger hele tiden ut hentydninger til narkosalg på nettet. Jubler for regnet — men for noen kom det for seint Les mer.

Måtte avlyse fotballfesten Les mer. Sea and coast UV-forecast The meteorologist weather map Forecast for mountain passes. Winter Map of skiing conditions Snow depths Alpine skiing facilities. Summer Pollen forecast Forest fire hazard. Precipitation now radar Cloud cover satellite Current observations. Vacation weather Warmest, coldest, wettest Observation stations Climate evolution last years.

Ask the meteorologist Meteorology encyclopedia Understand the forecast Understand the symbols Help. A lot of the data on Yr is free to use in applications and services. Information and guidelines Make your own applications Terms and conditions Why free weatherdata? App for iOS App for Android.

TV Moldova 1 is a generalist channel, that produces programs of large public interest, has programs in Romanian, Russian and special programs in the. ARKTVLIVE is a Live TV, Video and Radio platform, % legal, with a low monthly subscription price. The content displayed on the platform IS NOT FREE. apr En av de prostituerte har en dominerende rolle, og via Facebook blir det tydelig at hun også rekrutterer nye jenter hjemme i Romania.

Tv romanian

Tv romanian Min familie har den dypeste respekt». Tv romanian tror han skal snakke dem til rette. Vi har vært i kontakt med sentrale personer i nettverket, og blant annet gitt dem dette brevet. Jeg, rettighetsinnehaver av dette arbeidet, publiserer det herved under følgende lisenser: Bare fra Bergen er det ført ut millioner kroner de siste fem årene.

EUROPEAN ESCORTS IN THAILAND SEX ÅLESUND